Boşanma Davası Nedir?

Boşanma TDK sözlüğünde, evlilik birliği içerisinde taraflardan birinin boşanma ilamı almasıyla evliliğin son bulması olarak tanımlanmıştır. Kelime kökü olarak Aramice/Süryanice “doldurma” kökünden türetilmiş bir sözcüktür. Öte yandan “hür,  serbest ve salık” anlamları da taşımaktadır.

Boşanmanın bir diğer tanımı eşlerden birinin tecrübeli boşanma avukatı aracılığıyla yahut kendiliğinden Türk Medeni Kanunu’nda yer alan boşanma nedenlerine dayalı olarak diğer eş aleyhine açmış olduğu dava neticesinde, kendisi aleyhine açılan yahut anlaşmalı olarak eşlerden birinin veya birlikte başvurmak suretiyle her ikisinin yargı yetkisine sahip bir mahkeme tarafından verilen karar neticesinde artık birlikte yaşama yükümlülüklerinden ve evlilik birliğinin kendilerine yüklediği sorumlulukların bir çoğundan (nafaka vb. hariç) kurtulması olarak da tanımlanabilir. Ankara boşanma avukatı olarak hizmet verdiğimiz avukatlık büromuzda yılların getirdiği tecrübe ve birikimle boşanmak isteyen müvekkillerimize en iyi avukat hizmetini vermeye gayret göstermekteyiz.

Deneyimli boşanma avukatının büyük önem arz ettiği bir dava olan Boşanma davası, evli bir çiftin evlilik birliğinin resmi olarak sonlandırılması için mahkemeye başvurduğu hukuki bir süreçtir. Bu dava, taraflar arasında evlilik birliğinin sona erdirilmesi, mal paylaşımı, velayet düzenlemesi, nafaka talepleri gibi önemli konuların karara bağlanmasını sağlar. Boşanma davasında hızlı boşanma avukatıyla çalışmak tarafları hem sürecin hızlı sonuçlandırılması hem de en az zararla bu süreci tamamlayabilmeleri için büyük önem arz etmektedir.

Boşanma davası genellikle çiftlerin evliliklerinde ciddi sorunlar yaşadığı ve evliliklerini devam ettirmenin mümkün olmadığı durumlarda açılır. Nedeniyle farklı olabilir, ancak boşanma davaları genellikle aşağıdaki gibi temel gerekçelerle açılabilir:

Hatalı veya kusurlu davranışlar: Aldatma, kötü muamele, şiddet gibi bir tarafın diğerine karşı hatalı davranışları.

Uzlaşmaz farklılıklar: Taraflar arasında evlilik birliğini yürütme konusunda büyük anlaşmazlıkların olması.

Ayrı yaşam: Tarafların uzun süre ayrı yaşaması ve evlilik birliğinin artık sürdürülemez hale gelmesi.

İradenin bozulması: Bir tarafın zihinsel sağlığının bozulması ve evliliği sürdürmeye elverişli olmaması.

Boşanma davası, tarafların duygusal, mali ve sosyal açıdan etkileyici bir süreç olabilir. Bu nedenle, bir boşanma durumunda tarafların bir avukattan ve uzmanlardan destek alması genellikle önemlidir.

Ankara Çukurambar Lavida City’de bulunan avukatlık ofisimizde yılların getirdiği tecrübe ile özellikle anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davaları konusunda etkin, hızlı ve çözüm odaklı çalışan Ankara boşanma avukatı Hüseyin Emre DERELİ’ye, 0312 260 06 06 numaralı hat üzerinden 08:00 – 20:00 saatleri arasında ulaşabilir, acil avukatlık hizmeti ihtiyaçlarınızda 7 gün 24 saat 0554 383 83 95 numaralı hat üzerinden irtibat sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Avukat Ücret Teklifi

Aşağıda yer alan formu doldurduğunuz takdir de, yetkili Dereli Hukuk Bürosu avukatları sizi arayarak fiyatlandırma hakkında bilgi verecektir.

    Sorunuzu yazınız
    Ankara Dereli Avukatlık
    Merhaba. Ben Avukat Hüseyin Emre Dereli.
    Soru veya taleplerinizi buradan veya 0 (312) 260 06 06 numaralı telefon hattımızdan iletebilirsiniz.